Hoe kostbaar is de veiligheid van uw mensen?

Dupont Thermoman (brandveiligheids)test
Dupont Thermoman (brandveiligheids)test

U heeft het ongetwijfeld de afgelopen dagen meegekregen. De Nederlandse militairen die vanaf 6 Januari naar Mali worden uitgezonden hebben van hun werkgever geen pakken van de beste stof, maar van de goedkoopste gekregen. Alle overige NAVO-bondgenoten hebben een pak gemaakt van de stof van TenCate textiel uit Almelo. Deze stof is veel minder brandgevoelig en heeft daardoor een langere brandvertraging, dan de minderwaardige stof uit China die voor de Nederlandse pakken is gebruikt.

Voor RodeZa Firefighting Support is het geen verrassing dat de militairen klagen over de brandwerendheid van de goedkopere stof. Brandveiligheid is in veel bedrijfstakken zeer belangrijk en een verschil tussen 2 of 5 minuten brandwerendheid kan een verschil zijn op leven en dood.  Het is niet voor niks dat RodeZa Firefighting Support alleen pakken levert van Lion Apparel. Deze pakken voldoen aan alle veiligheidseisen en meer. Voor de pakken die geleverd zijn aan het korps Amsterdam werkte Lion Apparel met de stof van TenCate textiel in Almelo. Juist omdat deze stof zo ontzettend goed presteert.

De werkgever van de militairen, het ministerie van Defensie, heeft ook van zich laten horen in deze discussie. Zij voeren als argument aan dat de pakken voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen en dat ze dus niet slecht zijn. Maar als u zelf een pak mag kiezen, kiest u dan voor een pak dat voldoet aan de eisen of een pak dat beter is dan de gestelde eisen? Het gaat tenslotte over uw veiligheid en die van uw werknemers.

Wilt u meer weten over de pakken van Lion Apparel, kijkt u dan eens hier of neem vrijblijvend contact met ons op.