Janus Pro

Janus Pro brandvertragende onderkleding

janus_logo_1895-[730x730]

De onderkleding is gemaakt van brandvertragende vezels, zonder chemische behandeling of toevoegingen.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft JanusPro de antiflame onderkleding geproduceerd uit een combinatie van Merinowol / ProtexM, of van katoen / ProtexM. De combinatie van deze twee vezels garanderen een levenslange brandwerendheid, zonder dat daarvoor chemicaliën gebruikt worden.

De kleding is getest en goedgekeurd voor de voorgeschreven internationale veiligheidsstandaarden met betrekking tot brandvertragende onderkleding. Deze tests hebben ze uitmuntend doorstaan.

Het merk JanusPro word gefabriceerd door Janusfabrikken AS, Noorwegen, Janusfabrikken is opgericht in 1895 en is momenteel Europees marktleider op het gebied van onderkleding.
Janus is het meest bekend om haar jeukvrije wollen kleding voor kinderen, volwassen en nu ook in de brandvertragende kleding branche.

Om de veiligheid te garanderen, moeten deze kledingstukken alleen als onderkleding, samen met andere vlamvertragende textiel gedragen worden. Controleer de kledingstukken grondig voor het wassen. Alle kledingstukken met gaten of dergelijke schade moet niet gedragen worden totdat ze zijn gerepareerd.


Antiflame W – Regular wool – 50% Merino wol / 50% ProtexM

JanusPro Antiflame Regular Wool kleding is gemaakt van 50% merino wol en 50% ProtexM. De combinatie van deze twee  vezels garanderen een levenslange brandveiligheid. De hele Antiflame W collectie voldoet aan de ISO 11612:2008 norm en heeft een CE keurmerk. JanusPro Antiflame Regular Wool is ook volgens de Oeko – Tex ® Standaard 100, klasse II getest en goedgekeurd en is gegarandeerd volledig vrij van giftige stoffen.

De kleding is zacht en comfortabel, en de ribbel structuur zorgt voor een verkoelend effect op de huid. JanusPro Antiflame Regular Wool kleding is perfect voor gebruik als vlamvertragend ondergoed het hele jaar door. De kledingstukken kunnen samen met JanusPro Antiflame Plus gedragen worden op extra koude dagen. De combinatie van wol en Protex M geeft een uitstekend transport van vocht en houdt uw huid droog en comfortabel.


Antiflame X – Extra – 80% Merino wol / 20% ProtexM

JanusPro Antiflame Extra kleding is gemaakt van 80% merino wol en 20% ProtexM. De combinatie van deze twee  vezels garanderen een levenslange brandveiligheid. De hele Antiflame X collectie voldoet aan de ISO 11612:2008 norm en heeft een CE keurmerk. JanusPro Antiflame Extra is ook volgens de Oeko – Tex ® Standaard 100, klasse II getest en goedgekeurd en is gegarandeerd volledig vrij van giftige stoffen.

De kledingstukken hebben een vergrendelde structuur die een gladder oppervlak geven dat vonken en vuil weerstaat. JanusPro Antiflame Extra kledingstukken zijn zacht en comfortabel op de huid, en bieden een uitstekende isolatie, zelfs als het nat is, dankzij de vocht afvoerende eigenschappen van de wol / Protex M combinatie. De kledingstukken in deze collectie zijn perfect voor allen die werkzaam zijn in wisselende omstandigheden en die ook brandvertragende  bescherming nodig hebben. Combineer met JanusPro Antiflame Plus op extra koude dagen. Deze stof voldoet aan de eisen van de bescherming tegen elektrische vlamboog klasse 1.

IEC 61482-1-2 aanvulling:
JanusPro Antiflame Plus en Janus Pro Antiflame Extra kleding moet worden gedragen met bovenkleding die voldoet aan IEC 61482-1-2 en met andere passende bescherming, wanneer vlamboog bescherming vereist is.
Houdt er rekening mee dat de JanusPro kleding gedragen dienen te worden onder de kleding die is vervaardigd van materialen die aan de eisen voldoet.


Antiflame + – Plus – 85% Merino wol / 15% ProtexM

JanusPro Antiflame Plus kleding is gemaakt van 85% merino wol en 15% ProtexM. De combinatie van deze twee  vezels garanderen een levenslange brandveiligheid. De hele Antiflame + collectie voldoet aan de ISO 11612:2008 norm en heeft een CE keurmerk. JanusPro Antiflame Plus is ook volgens de Oeko – Tex ® Standaard 100, klasse II getest en goedgekeurd en is gegarandeerd volledig vrij van giftige stoffen.

De speciale fleece weeftechniek in deze kledingstukken voorkomt losse draden en verhoogt de weerstand van de kleding tegen mechanische slijtage. De badstof binnenkant geeft de kleding extra lucht, waardoor de isolatie capaciteit aanzienlijk verhoogt. JanusPro Antiflame Plus kledingstukken kunnen worden gebruikt als ondergoed direct op de huid of op dun thermisch ondergoed op koudere dagen. De kledingstukken in deze collectie zijn perfect voor allen die werkzaam zijn in wisselende omstandigheden en die ook brandvertragende  bescherming nodig hebben. Hoe meer lagen van vlamvertragende kleding je draagt, hoe groter de bescherming. Deze stof voldoet aan de eisen van de bescherming tegen elektrische vlamboog klasse 1. De wol / Protex M mix biedt een uitstekende vochtregulatie en houdt je huid droog.


IEC 61482-1-2 aanvulling:
JanusPro Antiflame Plus en Janus Pro Antiflame Extra kleding moet worden gedragen met bovenkleding die voldoet aan IEC 61482-1-2 en met andere passende bescherming, wanneer vlamboog bescherming vereist is.
Houdt er rekening mee dat de JanusPro kleding gedragen dienen te worden onder de kleding die is vervaardigd van materialen die aan de eisen voldoet.


Antiflame C – Regular Cotton – 60% ProtexM / 40% Katoen

JanusPro Regular Cotton kleding is gemaakt van 60% ProtexM en 40% Katoen. De combinatie van deze twee  vezels garanderen een levenslange brandveiligheid. De hele Antiflame C collectie voldoet aan de ISO 11612:2008 norm en heeft een CE keurmerk. JanusPro Antiflame Plus is ook volgens de Oeko – Tex ® Standaard 100, klasse II getest en goedgekeurd en is gegarandeerd volledig vrij van giftige stoffen.

JanusPro Regular Cotton kledingstukken zijn functioneel en geschikt voor mildere temperaturen. De kledingstukken zijn perfect om het hele jaar door gebruikt te worden als vlamvertragende onderkleding. Op koude dagen kunnen ze worden gecombineerd met de JanusPro Antiflame wollen collectie.


 Antiflame S – Woolen Socks

JanusPro Woolen Socks de sokken zijn allemaal vlamvertragend en worden grotendeels gemaakt van wol. Ze houden je voeten gegarandeerd warm. Andere vezels zijn gemengd met de wol om de sterkte te verhogen en zorgen voor een perfecte pasvorm. De hele Antiflame S collectie voldoet aan de ISO 11612:2008 norm en heeft een CE keurmerk

De 7500 is een dunnere sok voor mildere temperaturen. De 7105 is een wollen sok met een normale lengte. De 7106 is iets dikker en langer dan de 7105, terwijl de 7107 extra lang is en is de perfecte keuze voor in hoge laarzen bijvoorbeeld. Alle JanusPro wollen sokken zijn comfortabel en houden je warm op koude dagen of als je merkt dat je voeten vaak koud zijn. De sokken isoleren tegen de kou en zorgen voor extra demping bij het staan ​​of lopen op harde ondergronden. Het is een algemeen bekend feit dat wol ons warm houdt, zelfs als het nat is. Wol ademt ook meer dan de meeste andere soorten
van garen.


Downloads

Download hier de volledige brochure van JanusPro, de veiligheidsspecificaties en een uitleg over de ISO11612 / ISO14116 / EN61482-1-2

pdf-logo JanusPro Brochure (Engels)  –  pdf-logo Veiligheidsspecificaties JanusPro  –  pdf-logoUitleg ISO:EN normen (Engels)