Accessoires

Cooline® Bretels

COOLINE® Bretels
COOLINE® Bretels

COOLINE® is een innovatief textielkoelsysteem. Het high-tech materiaal imiteert de natuurlijke klimaatfunctie van het lichaam.

De innovatieve bretels van Lion maken gebruik van de COOLINE® technologie en bieden een intelligent belastingsmanagement voor het gebruik in extreme omstandigheden. Zodra het COOLINE® koelsysteem wordt geactiveerd geeft dit een koelend effect afhankelijk van de lichaamstemperatuur, hoe hoger de lichaamstemperatuur hoe groter koelend effect. COOLINE® ontlast en ondersteunt preventief het lichaamseigen koelsysteem en beschermt door actieve koeling tegen oververhitting. Gelijktijdig kan het een afname van het prestatievermogen en van de concentratie voorkomen.

Op basis van het fysieke principe van de verdampingskoude koelt COOLINE® bij hogere temperaturen sterker, bij lage temperaturen minder sterk. Bovendien absorbeert het hightech materiaal het transpiratievocht op en bevordert het daardoor het lichaamseigen koelsysteem. Daardoor ontstaat er een optimaal koelresultaat. De koeling houdt afhankelijk van de temperatuur urenlang aan en is daarom geschikt voor iedere arbeids- en inzetduur. Men kan de COOLINE® bretels activeren bij aanvang van de dienst en deze zullen hun werking +/- 24 uur behouden.


 


Poncho (voor oefeningen)

Realistisch oefenen en G-RSTV trainingen zijn uiterst belangrijk en daarom komen we deze regelmatig tegen.
Tijdens de trainingen komt de drager van bluskleding in aanraking met flash-overs en hitte van het vuur, rook en andere zaken. De bluskleding is gemaakt om de drager hiertegen te beschermen. Doordat de bluskleding tijdens deze trainingen erg vaak aan zeer heftige hitte bloot staat kan de bluskleding sneller slijten. Ook de ademlucht apparatuur zal zwaar te lijden hebben onder deze oefeningen. Dit is niet nodig!
Een nieuw ontwikkelde poncho van Aramide stof helpt het behoud van de beschermende kleding en ademlucht apparatuur, en beschermt tegen de ergste vervuiling en dit alles alleen met een single-layer-design zonder  de warmte sensatie tijdens de oefening te verstoren.
De poncho is ruim zittend zodat de bewegingsvrijheid niet word beperkt en hij beschikt over diverse openingen zodat de ademlucht apparatuur bedient en afgelezen kan blijven worden.

 

Accessoires-Poncho
Aramide Poncho