V-Force ®

Een compleet nieuwe generatie brandweerkleding met minder gewicht, maar met meer ademactiviteit, meer bewegingsvrijheid, meer draagcomfort en meer veiligheid voor u. Het beste dus.

Ga naar V-Force jassen
Ga naar V-Force broeken

Lion-V-force-Banner

 

Gewicht
Een V-Force®-jack in de maat 50/52 weegt niet meer dan 1,79 kg*. De tegenwoordig bij veel brandweerkorpsen gebruikte jacks wegen tussen 2,2 en 2,25 kg. Daarmee is de V-Force® ca. 20% lichter dan de meeste veiligheidskleding!
* kan afhankelijk van de laagopbouw variëren

De extra veiligheid
De resultaten op de DuPont Thermo- Man® spreken voor zich:
0% verbrandingen bij volledige bevlamming van 8 seconden.Eenvoudig en innovatief:

Ventilerend door geperforeerde reflecterende strepen
Ca. 27% van het oppervlak van een bluspak is bedekt door reflecterende strepen. In de bestaande uitvoeringen zijn deze niet dampdoorlatend en beperken het “ademen” van de membramen. Transpiratievocht kan onder de traditionele reflecterende strepen niet naar buiten dringen. Vocht werkt als een goede warmtegeleider en bevordert daardoor brandwonden.Dit gevaar wordt door de nieuwe, geperforeerde reflecterende strepen ernstig verminderd, omdat transpiratievocht naar buiten kan doordringen en daar verdampt.V-Force® Blusjas

Het hooggesloten, drielaags V-Force®- blusjas overtuigt door zijn bijzondere snit bij de schouders en mouwen. Hierdoor heeft de drager veel meer bewegingsvrijheid, voornamelijk bij werkzaamheden boven het hoofd. Door het specifieke model schuift het V-Force®- jack nauwelijks omhoog, de drager hoeft daardoor het gewicht van het jack niet mee op te tillen en blijft hij ook bij een kort jack door de perfecte overlapping van jack en broek ideaal beschermd.
Op het gebied van bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld bij het op de ladder klimmen, verlegt de V-Force® veiligheidskleding de grenzen.

Nuttige details van de V-Force®- Blusjas:
 • Verlengde mouwen  bieden extra bescherming van de rug van de hand
 • Nomex® gebreide manchetten met duimlus  Geen omhoog schuivende mouwen meer
 • Extra breede voorgevormde nekflap  Geen vrije stukken huid bij de overgang tussen hals en borst met het V-Force®-bluspak
 • Napoleonzak  Inhoud is snel toegankelijk en toch veilig opgeborgen
 • Opgevulde zakkleppen De zak is zelfs met handschoenen gemakkelijk aan te openen
 • Anatomisch voorgevormde elleboogversterking  van KEVLAR® met een polyurethaan-coating bekend van snij veilige kleding

Dit zijn slechts een paar details die bewijzen, hoe goed het V-Force®-jack veiligheid en beweeglijkheid met elkaar combineert.


V-Force®-blusbroek

Door het toepassen van een extra hoge band en versterking ter hoogte van de nieren wordt het dragen van ademluchtapparatuur minder belastend. De V-force bretels zijn extra breed en gevuld op de schouders, de opvulling zocht er voor dat zelfs tijdens het dragen van ademluchtapparatuur de warmte werende werking van het pak gerarandeerd blijft en banden van ademlucht apparatuur niet snijden in de schouders. De lengte van de bretels kan dankzij de snelversteller met slechts één handbeweging worden aangepast. dankzij het ergonomische vormgevng kunnen de bretels niet van de schouders schuiven.

De anatomische snit en de speciale „insnijding“ van de slijtbescherming op de knieen vergroten de bewegingsvrijheid aanzienlijk. Zo wordt een natuurlijke beweging mogelijk gemaakt bij het knielen, klimmen, kruipen enz. De voorgevormde zoom met slimme inkeping aan de achterkant van de broek voorkomt slijtage en openscheuren.

Nuttige details van de V-Force®- blusbroek:

 • Slimme inkeping onderaan de broekspijpen Voorkomt slijtage en kapot lopen 
 • Extra brede bretels  Geen snijdend gevoel van ademluchtapparatuur meer
 • Anatomisch gevormde bretels  Bretels kunnen niet meer afzakken
 • Opgevulde zakkleppen De zak is zelfs met handschoenen gemakkelijk aan te openen
 • Anatomisch voorgevormde knieversterking  van KEVLAR® met een polyurethaan-coating bekend van snij veilige kleding