Nieuwe bluspakken voor de instructeurs van het trainingscentrum brandweer Zaanstad.

Lion V-force KA-layer

De instructeurs van het trainingscentrum Zaanstad trainen voortaan in de V-force® pakken van Lion. RodeZa firefighting support  heeft als Nederlandse dealer van het merk Lion Apparel 16 pakken geleverd in Zaanstad. De oude bluspakken waren aan vervanging toe. De werkgroep die verantwoordelijk was voor het aanschaffen van het pak heeft met diverse leveranciers gesproken en verschillende pakken getest. Unaniem is door de werkgroep besloten dat de kleding van Lion Apparel geleverd door RodeZa firefighting support het beste aan het gestelde pakket van eisen voldeed.

Naast de uitmuntende eigenschappen van de pakken van Lion Apparel was de werkgroep erg te spreken over het comfort van het pak, wat naar voren kwam tijdens de draagproef. Ook op hitte wering scoort het pak bovengemiddeld.

 

Werkgroep lid William Binnendijk zei het volgende:

“Wij waren voor onze instructeurs op zoek naar een bluspak wat goed bestand is tegen de zware omstandigheden die gepaard gaan met een hoge frequentie en realistisch oefenen. Binnen brandweer Zaanstad waren wij al bekend met het Lion bluspak en zijn daar zeer positief over maar om een zo goed mogelijk beeld te krijgen hebben wij een zestal pakken vergeleken op de volgende punten:

– Dikte van de verschillende lagen
– Striping
– Duimlussen
– Knee pads
– Uitsparing voor de hiel
– Extra verstevigingen (knie en ellebogen)

Daarnaast hadden wij ook nog een aantal wensen met betrekking tot het reinigen en onderhoud van het pak. Waren er speciale wasvoorschriften? En dan met name de wens om het pak met de huidige machines te onderhouden. Ook de droogtijd, reparatietijd en levertijd van de pakken waren van belang voor ons. Tot slot hebben wij uiteraard ook naar de prijs gekeken. De pakken van Lion Apperel kwamen op al deze punten als beste van zes uit de bus.”

Dat men voor de V-force® met KA-layer heeft gekozen is goed uit te leggen. De laagopbouw van het pak is zo gemaakt dat het beter ademt en door de speciale Axxion binnen voering wordt zweet als het ware van het lichaam weggetrokken, hierdoor voelt het pak langer droog en is de drager beter beschermd. Door de laagopbouw presteren de Lion V-force bluspakken uitstekend in de weerstand tegen hitte-straling. Tevens heeft RodeZa firefighting support ook voor alle pakken de optionele Cooline bretels geleverd, deze houden het lichaam langer koel.  Hierdoor kunnen de instructeurs van trainingscentrum brandweer Zaanstad veiliger werken en wordt de veiligheid van de cursisten ook gewaarborgd.