Respro FB1 goedkoper en Granqvists 2.0

Respro® Filtermaskers goedkoper

Al sinds 2015 zijn wij dealer van de Respro® filtermaskers.

Respro is een gerenomeerd merk op de markt van stoffiltermaskers. Van origine begonnen met fietskoeriers in Londen, filtermaskers tegen fijnstof. Kort daarop werd de markt uitgebreid naar professionele gebruikers.

Later heeft het merk in samenwerking met de brandweer van st. Austell de FB-1 ontwikkeld. De Respro® FB-1 is ontwikkeld om brandweermensen te beschermen tegen fijnstof in situates waar ademlucht normaal gesproken niet gebruikt wordt.

De FB-1 is ontworpen om aan de EN149 norm te voldoen.
Het is gekeurd als een FFP1 filter masker. Sinds eind 2016 Heeft Respro® de FB-1 een facelift gegeven, Het zwarte model heeft reflectie op de zijkant gekregen, en er is een Neon-geel model uitgebracht.

De vervangingsfilters zijn hetzelfde gebleven en ook de maatvoering M, L en XL zijn ongewijzigd.

Door een gunstige stand van de Britse Pond, goede dealer afspraken en grootschalige inkoop kunnen wij de prijs met zo’n 20% laten dalen!

De huidige prijzen in onze webshop zijn:

Masker Van Voor (Excl. BTW)
Respro FB-1 Masker M € 42,93 spacer€ 35,56
Respro FB-1 Masker L € 42,93 spacer€ 35,56
Respro FB-1 Masker XL € 42,93 spacer€ 35,56
Filters Van Voor (Excl. BTW)
Respro FB-1 Vervangings filter Mspacer € 17,70 spacer€ 13,95
Respro FB-1 Vervangings filter Lspacer € 17,70 spacer€ 13,95
Respro FB-1 Vervangings filter XLspacer € 17,70 spacer€ 13,95

Wilt u meer weten of direct deze maskers bestellen kijk dan in onze webshop.


Granvists 2.0 handschoenen

Wist u dat wij al sinds 2013 dealer zijn van Granqvists blushandschoenen?

Granqvists handschoenen voldoen aan de NEN659:2008 norm en zijn daarmee zeer veilig. De handschoenen scoren uitmuntend in de slijt, snij en scheur tests, ze zijn daardoor perfect voor het dagelijkse brandweerwerk.Versie 2.0 

Granqvists staat niet stil. Ze hebben de volledige lijn blushandschoenen onder de loep genomen en op diverse punten verbeterd. Alle blushandschoenen worden nu geleverd nu in de versie 2.0.

 

25 wasbeurten en dan….

Granqvists heeft haar 2.0 varianten laten testen bij CentexBel, zij geven CE certificaten af voor PBM’s.

De 2.0 handschoenen zijn getest, daarna 25 keer gewassen en nogmaals getest.

De Granqvists 2.0 lijn is hiermee de enige handschoenenlijn die na 25 wasbeurten nog steeds aantoonbaar voldoet een dezelfde beschermingswaarden als toen ze nieuw waren.

Een groot voordeel gezien de nieuwe procedures met schoon werken lijkt ons! 

De complete lijn brandweerhandschoenen vind u in onze webshop.

Hoe kostbaar is de veiligheid van uw mensen?

Dupont Thermoman (brandveiligheids)test
Dupont Thermoman (brandveiligheids)test

U heeft het ongetwijfeld de afgelopen dagen meegekregen. De Nederlandse militairen die vanaf 6 Januari naar Mali worden uitgezonden hebben van hun werkgever geen pakken van de beste stof, maar van de goedkoopste gekregen. Alle overige NAVO-bondgenoten hebben een pak gemaakt van de stof van TenCate textiel uit Almelo. Deze stof is veel minder brandgevoelig en heeft daardoor een langere brandvertraging, dan de minderwaardige stof uit China die voor de Nederlandse pakken is gebruikt.

Voor RodeZa Firefighting Support is het geen verrassing dat de militairen klagen over de brandwerendheid van de goedkopere stof. Brandveiligheid is in veel bedrijfstakken zeer belangrijk en een verschil tussen 2 of 5 minuten brandwerendheid kan een verschil zijn op leven en dood.  Het is niet voor niks dat RodeZa Firefighting Support alleen pakken levert van Lion Apparel. Deze pakken voldoen aan alle veiligheidseisen en meer. Voor de pakken die geleverd zijn aan het korps Amsterdam werkte Lion Apparel met de stof van TenCate textiel in Almelo. Juist omdat deze stof zo ontzettend goed presteert.

De werkgever van de militairen, het ministerie van Defensie, heeft ook van zich laten horen in deze discussie. Zij voeren als argument aan dat de pakken voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen en dat ze dus niet slecht zijn. Maar als u zelf een pak mag kiezen, kiest u dan voor een pak dat voldoet aan de eisen of een pak dat beter is dan de gestelde eisen? Het gaat tenslotte over uw veiligheid en die van uw werknemers.

Wilt u meer weten over de pakken van Lion Apparel, kijkt u dan eens hier of neem vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwe bluspakken voor de instructeurs van het trainingscentrum brandweer Zaanstad.

Lion V-force KA-layer

De instructeurs van het trainingscentrum Zaanstad trainen voortaan in de V-force® pakken van Lion. RodeZa firefighting support  heeft als Nederlandse dealer van het merk Lion Apparel 16 pakken geleverd in Zaanstad. De oude bluspakken waren aan vervanging toe. De werkgroep die verantwoordelijk was voor het aanschaffen van het pak heeft met diverse leveranciers gesproken en verschillende pakken getest. Unaniem is door de werkgroep besloten dat de kleding van Lion Apparel geleverd door RodeZa firefighting support het beste aan het gestelde pakket van eisen voldeed.

Naast de uitmuntende eigenschappen van de pakken van Lion Apparel was de werkgroep erg te spreken over het comfort van het pak, wat naar voren kwam tijdens de draagproef. Ook op hitte wering scoort het pak bovengemiddeld.

 

Werkgroep lid William Binnendijk zei het volgende:

“Wij waren voor onze instructeurs op zoek naar een bluspak wat goed bestand is tegen de zware omstandigheden die gepaard gaan met een hoge frequentie en realistisch oefenen. Binnen brandweer Zaanstad waren wij al bekend met het Lion bluspak en zijn daar zeer positief over maar om een zo goed mogelijk beeld te krijgen hebben wij een zestal pakken vergeleken op de volgende punten:

– Dikte van de verschillende lagen
– Striping
– Duimlussen
– Knee pads
– Uitsparing voor de hiel
– Extra verstevigingen (knie en ellebogen)

Daarnaast hadden wij ook nog een aantal wensen met betrekking tot het reinigen en onderhoud van het pak. Waren er speciale wasvoorschriften? En dan met name de wens om het pak met de huidige machines te onderhouden. Ook de droogtijd, reparatietijd en levertijd van de pakken waren van belang voor ons. Tot slot hebben wij uiteraard ook naar de prijs gekeken. De pakken van Lion Apperel kwamen op al deze punten als beste van zes uit de bus.”

Dat men voor de V-force® met KA-layer heeft gekozen is goed uit te leggen. De laagopbouw van het pak is zo gemaakt dat het beter ademt en door de speciale Axxion binnen voering wordt zweet als het ware van het lichaam weggetrokken, hierdoor voelt het pak langer droog en is de drager beter beschermd. Door de laagopbouw presteren de Lion V-force bluspakken uitstekend in de weerstand tegen hitte-straling. Tevens heeft RodeZa firefighting support ook voor alle pakken de optionele Cooline bretels geleverd, deze houden het lichaam langer koel.  Hierdoor kunnen de instructeurs van trainingscentrum brandweer Zaanstad veiliger werken en wordt de veiligheid van de cursisten ook gewaarborgd.

RodeZa Firefighting Support word dealer van Granqvists


RodeZa Firefighting Support mag zich sinds kort dealer noemen van dit toonaangevende merk. Granqvists handschoenen voldoen aan de NEN659:2008 norm en zijn daarmee zeer veilig. De handschoenen scoren uitmuntend in de slijt, snij en scheur tests, ze zijn daardoor perfect voor het dagelijkse brandweerwerk.

Granqvists is een handschoenen specialist welke sinds 1980 hoogwaardige handschoenen fabriceert, het merk
levert onder andere aan het Zweedse ministerie van defensie, politie, brandweer en andere hulpdiensten.
Het type Fire Grip staat in Scandinavie maar ook ver daarbuiten bekend als de beste en veiligste brandweerhandschoen.

De complete lijn brandweerhandschoenen komt binnenkort op onze website en ook onze voorraad wordt op peil gebracht.
Wilt u meer informatie over dit merk of de te leveren typen handschoenen neem dan contact met ons op.

  • b0901_big
  • Granqvists
  • Schermafbeelding 2013-06-20 om 20.39.13
1 2 3

RodeZa FS & Social Media

Wij zijn momenteel hard bezig om onze website compleet te maken. Bekijk ook onze Facebook pagina en ons Twitter account.

Like en volg ons om altijd op de hoogte te zijn van onze activiteiten, of om snel contact te kunnen maken.

 

wv-district-logo-w-facebook-twitter

 Facebook     Twitter